Jdi na obsah Jdi na menu

DUŠIČKY JSOU PRO MNE VŽDY VELMI SILNÝ DEN

2. 11. 2023
Dnešní ráno jsem začala netradičně modlitbou a myšlenkou úcty k duším, které tu byly s námi a už tady nejsou. Prošla jsem se po hřbitově a byla poděkovat všem, které jsem kdy potkala a oni už bdí za hranicí naší reality Tak daleko a přitom tak blízko.
img_20231102_155419.jpg
Dušičky jsou pro mne vždy velmi silným obdobím. Kdysi jsem se dokonce v tenhle den (na počest významnosti "světa za oponou") i vdávala. Byla to tehdy pochopitelně jediná svatba široko daleko a odpolední procházka nevěsty se ženichem byla tehdy právě sem. Na mši za všechny zemřelé.
Budu ji absolvovat i dnes. Cítím svou osobní blízkost i napojení na Vesmír, který svět zemřelých ve své podstatě také symbolizuje. Jen v současném "moderním" pojetí už trošičku jinak.
Člověku na tom hřbitově totiž silně dochází, jak je čas i život naprosto pomíjivý. Že všichni ti lidé tady měli své tajné touhy i sny. A že tohle místo je plné nejen zlomených srdcí, nevyřčených tajemství, ale i mnoha velkých zklamání. I tohle je součást života.
Všichni na onen svět budeme muset jednou také odejít.. ať je tedy ten čas mezi tím nejen smysluplný, ale především ten náš.
Náš vlastní čas pro růst naší duše, která se chce rozvíjet dle vlastního plánu. Protože když duše neroste, raději nechá tělo zemřít, aby mohla růst někde jinde..
Ať je tedy naše cesta i spolupráce s napojením na Vesmír co nejčistší. Vesmír nemá rád intriky ani lži. Ať jsme tak co nejvíce ve spojení se svým srdcem. Tam je totiž cit i pravda pravdoucí.
 
Krásný dušičkový den přeje všem Andrea Kindermann
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář